Gerçek, yalanlar ve Trump yönetimi

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump, ülke içi ve dışında ağır eleştirilerle karşı karşıya bulunuyor. Trump, dünya liderleriyle ilk görüşmesinin Cuma günü İngiltere Başbakanı Theresa May ile yapacak. May, "Trump'la cuma günü görüşeceğim. Konuşacağımız birçok konu olacak. İki ülke arasındaki 'özel ilişkiyi' daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi. İngiliz basını ise, bu önemli randevu öncesi ABD Başkanı Donald Trump'a ağır eleştiriler yöneltiyor. Adeta ateş püskürüyor.

ABD'deki yeni dönemle ilgili en sert yazılardan biri de Dünyaca ünlü ve etkin gazeteler arasında yeralan Financial Times'ın bugünkü sayısında yer aldı.

Gazetenin dış politika baş yazarı Gideon Rachman tarafından kaleme alınan "Gerçek, yalanlar ve Trump yönetimi" başlıklı yazıda, ABD devletinin güvenirliğinin giderek sarsıldığı öne sürüldü.

Trump'ın son yıllarda ABD'nin imajını düzeltmek için atılan adımların etkisini birkaç içinde hızla silmeye başladığına dikkat çeken Rachman, yeni başkanın eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney gibi isimlerin aksine yalan söyleme konusunda farklı bir kategoriyi temsil ettiğini vurguluyor.

Yazara göre, Trump o kadar sık ve aşikar yalanlar söylüyor ki, bu yalanlar da inkar edilemez bir hal alıyor.

Rachman, "Aleni yalanlardan oluşan ve Beyaz Saray tarafından desteklenen bu büyük gösteri, ABD demokrasisi için büyük bir trajedi. Ancak, başta ABD'nin müttefikleri olmak üzere dünyanın geri kalanı da bu durumdan korkmalı. 'Büyük yalan'a bağımlı hale gelen bir Trump yönetimi, küresel güvenlik açısından da çok ciddi sonuçlar doğurur" diyor.

Gerçek, yalanlar ve Trump yönetimi ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.