Trump ABD'nin ortaklığını sona erdirdi!

ABD Başkanı Donald Trump, Trans-Pasifik Ortaklığı'ndna çıkılmasını onaylayan kararı imzaladı.

Trump'ın Beyaz Saray’daki ilk resmi iş gününde bazı önemli konularda başkanlık kararnameleri imzalaması da bekleniyordu, öyle de oldu.

Trump, Amerika'nın Trans Pasifik İşbirliği Anlaşması'ndan çekilmesi için kararnameye imza attı.

Söz konusu anlaşma Obama döneminde 12 ülke tarafından imzalanmıştı.

Trump imzadan sonra yaptığı açıklamada, "Amerikan çalışanları için çok iyi iş yaptık" dedi.

Trump ayrıca federal çalışan alımını da durdurdu.

Kampanyası süresince ve başkan seçildikten sonra Trump, Obama döneminde hayata geçirilen bazı uygulamaları derhal yürürlükten kaldıracağını söylemişti.

Trump’ın "Obamacare" olarak bilinen sağlık sigorta reform paketini ve Meksika ve Kanada ile daha önce imzalanmış olan serbest gümrük birliği anlaşması NAFTA ile ilgili bazı kararlara da imza atması bekleniyor.

Önceki başkan Obama, Trans Pasifik İşbirliği Anlaşması ile ilgili olarak “Dünya ekonomisinin kurallarının sadece Çin gibi ülkeler tarafından yazılmasına izin veremeyiz. Biz de bu kuralları yazanlardan olmalıyız,” demişti.

Trans Pasifik İşbirliği Anlaşması, yürürlüğe tam anlamıyla girmesi halinde dünya ticaret hacminin yüzde 40’ını kapsayan bir büyüklüğe sahip olacaktı. Ancak Trump seçim kampanyası sırasında bu işbirliği ile ilgili olarak bunun Amerika’nın ekonomisine zarar vereceğini iddia etmişti.

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer da geçen hafta yaptığı açıklamada söz konusu uygulamalar ile ilgili en kısa zamanda adımlar atacaklarını hatırlatmıştı.

Trump sadece Obamacare değil yürülükte olan göçmenlik yasası ile ilgili olarak da göreve başlar başlamaz adımlar atacağını söylemişti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada bu çerçevede Trump ile Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto’nun, 31 Ocak tarihinde bir görüşme yapacağı duyuruldu. Benzer şekilde NAFTA ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Başkan Trump, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile de biraraya gelecek.

Trump, Meksika lideri ile yapacağı görüşmeye istinaden “Meksika ve Amerika’nın çıkarına olacak çok güzel sonuçlar elde edeceğiz” diye konuştu.

Donald Trump daha önce Meksika’dan göçmenlerin gelişini engellemek için sınıra duvar öreceğini, bu duvarın maliyetinin de Meksika tarafından karşılanacağını söylemişti. Meksika Devlet Başkanı Trump’ın bu açıklamalarını “tuhaf” diye nitelendirmişti.

Ancak Trump Meksika ve Kanada liderlerinden önce, İngiltere Başbakanı Theresa May ile biraraya gelecek. İkilinin İngiltere’nin AB’den ayrılması ve NATO’nun teröre karşı savaştaki rolü gibi konuları ele alacakları duyuruldu.

Başkan Donald Trump bugün Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan ile buluşacak. Bu buluşma öncesinde sabah saatlerinde Başkan Trump, iş dünyasının önde gelen isimleriyle de biraraya geldi.

Trump ABD'nin ortaklığını sona erdirdi! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.