Erol Mütercimler: Doları 4,5 TL yapıp, iç savaş çıkartacaklar!

Türkiye, sınır içinde ve dışında FETÖ, PKK, DAEŞ ile mücadele ederken, bir taraftan da ekonomiye yönelik saldırılara göğüs geriyor.

Ekonomi yönetimi bir süredir döviz kurundaki artışı durdurabilmek için ciddi önlemler alıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu kapsamda, bugün ekonomiyi değerlendirmek üzere bakanlar ve üst düzey bazı bürokratlarla buluştu.

Toplantıya Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın da katılacağı açıklandı.

Değerlendirme toplantısında kurdaki son gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

EROL MÜTECİMLER'DEN DOLAR İDDİASI

Dolar kurundaki artışla ilgili dikkat çeken bir mesaj da stratejist Erol Mütercimler'den geldi.

Meltem TV ekranlarında yayınlanan "Akıl Oyunu" programında konuşan Erol Mütercimler, Türk lirasının değer kaybıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

FETÖ'cü darbe girişiminin hemen ardından yaptığı açıklamaları hatırlatan Mütercimler, "Amerikan dolarını 2017'nin ortasında 4,5 TL olarak göreceğiz. Daha 19 Temmuz'da bunları söylediğimde insanlar haklı olarak, "Erol Mütercimler ekonomist değil" diye itiraz ettiler. Ben orada bir şey söyledim, Ben bir ekonomist değilim, ama gördüğüm parametreleri strateji alanında yetiştirilmiş bir teknotrat gözüyle değerlendiriyorum..." diye konuştu.

Son yıllarda gerçekleşen müdahale ve krizler ile ekonomide yaşanan gelişmelerin bazı ipuçları verdiğini belirten Mütercimler, "Benim değerlendirmem bu, çünkü ben akışın başka bir şeye doğru gittiğini görüyorum. Bu 'döviz indi-çıktı' meselesi değil. Bu mesele Türkiye içinde bir iç savaş olgunlaştırma, yaratma meselesidir." ifadelerini kullandı.

Erol Mütercimler: Doları 4,5 TL yapıp, iç savaş çıkartacaklar! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.