Siber Ordu yarışması sona erdi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) Siber Ordu "Bayrağı Yakala" Siber Güvenlik Yarışması 20 ocak günü başladı, 24 saat süren yarışma sona erdi.

BTK, gönüllü ya da USOM personeli olarak Türkiye'nin siber güvenliği adına çalışacak kişileri belirlemek için Siber Yıldız isimli bir yarışma düzenleyeceğini duyurmuştu. Vatanını seven, bu ülke için çalışmaya ben de varım diyen 26 bin kişi yarışma için başvuruda bulundu, 24 saat süren yarışma bugün sona erdi.

Yarışmaya dair gelişmeleri ve etap sonuçlarını sosyal medya hesabı @ofatihsayan adresinden anlık olarak duyuran BTK Başkanı Sayan, yarışmaya dair tüm katılanlara teşekkür ederek;

“TÜRKİYE'nin SİBERYILDIZLARI hepiniz müthişsiniz... Yarışmacılarımız hep birlikte "EVET! Ben de Ülkem için çalışmaya varım" dedi. TEŞEKKÜRLER” yarışmanın sona erdiğini duyurdu.

210120172130132744064_3.jpg

SİBER YILDIZ YARIŞMASI 24 SAAT SÜRDÜ

Dünyanın dört bir yanından başvuruların geldiği yarışma, online olarak gerçekleşti. 20 Ocak 2017 tarihinde 20.00’sa başlayan ve kıran kırana devam eden yarışmanın her etap sonucu sosyal medyadan duyuruldu. 24 saat boyunca devam eden yarışma sona erdi.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bilgi ve yeteneklerin ölçüleceği yarışma sonucunda mezuniyet şartı veya çalışma tecrübesi aranmaksızın belirlenecek personelin bir kısmı, BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezinde (USOM), bir kısmı da kamudaki siber güvenlik alanlarına da yönlendirilerek istihdam edilecek.

Siber güvenliğe gönüllü katkı sağlayacak kişilerin de belirleneceği yarışma sonrasında oluşturulacak platformlarda, uzman ihtiyacını karşılamak üzere eğitim ve kamp programları düzenlenecek.

Yarışmaya dair geçici kesin sonuçlar “Kopya ve cevap paylaşımları nedeniyle diskalifiyeler belirlenmektedir. Detaylı incelemeler sürdürülmekte olup, ödül kazanan 15 kişilik nihai liste en erken bir hafta sonra açıklanacaktır. Tüm katılımcılara teşekkürler.” notu ile ilan edildi. Kesin sonuçlar yapılacak değerlendirmeden sonra önümüzdeki günlerde www.btk.gov.tr adresinden ilan edilecek.

210120172131032743416_3.jpg

Siber Ordu yarışması sona erdi ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.