Toprak Su ve Ateş, Zeytinburnu’nda buluştu

Seramik sanatçısı Serap Aksoy’un Toprak, Su ve Ateş başlıklı sergisi dün akşam Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı.

Sergi, seramik, resim, müzik gibi birçok sanat alanında başarılı çalışmalara imza atan sanatçının, ilhamını Anadolu medeniyetlerinden alan çağdaş eserlerinden bir seçki niteliğinde.

“Toprak Su Ateş” projesi Serap Aksoy’un Tatbiki Güzel Sanatlardaki akademi yıllarından bugüne, seramik sanatıyla yoğrulmuş sanat geçmişine dair küçük bir retrospektif olma özelliği de taşıyor.

Serginin açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde bu anlamlı sergiye ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Zeytinburnulu hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bize dört kez yetki verdiler. Onlardan aldığımız yetki ve onların vergileriyle oluşan bütçelerle bu anlamlı kültür hizmetlerine destek veriyoruz. Hiçbir sergide ve organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan siz saygıdeğer sanatseverlere, kültürümüze katkı veren sizlere çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Aydın, “Serap Aksoy, bugüne kadar kıymetli eserlere imza atarak seramik sanatının Türkiye’deki önemli temsilcilerinden biri olmuştur. Hayran olunası bir azimle, birden fazla sanatsal formda kıymetli eserler veren, yaşamına ve yaşamlarımıza şiirsel tatlar katmaya devam eden sanatçımızın “Toprak Su Ateş” seramik ve heykel sergisinin, kültür merkezimizde sergileniyor oluşundan gurur duyuyorum” dedi.

Seramik sanatçısı Serap Aksoy ise “Ünlü ozanımız Aşık Veysel gibi ‘benim sadık yârim kara topraktır’ dedim yıllarca ve Anadolu topraklarını yoğurdum, Anadolu motiflerini işledim eserlerimde. Yıllarca çalıştım ve emeğimin karşılığını gördüm.” sözleriyle mutluluğunu ifade etti.

Sergi 2 Şubat'a kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde görülebilecek.

180120170556194027769_3.jpg180120170556354021230_3.jpg180120170556444029479_3.jpg180120170556544027523_3.jpg

Toprak Su ve Ateş, Zeytinburnu’nda buluştu ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.