Trump'tan ABD istihbaratına ağır suçlama

ABD'nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump, Amerikan istihbarat servislerini, Rusya'nın kendisi hakkında "uygunsuz" bazı bilgiler topladığına yönelik iddiaları içeren dosyayı kamuoyuna sızdırmakla suçladı.

Trump ilk kez Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahale etmiş olabileceğini de kabul etti.

Yaklaşık 6 ay sonra ilk kez bir basın toplantısı düzenleyen Trump, hakkındaki iddiaları "saçmalık" olarak nitelendirdi ve onlara yer vermeyen medya kuruluşlarına teşekkür etti.

Basın toplantısında Trump'a, istihbarat servislerinin kendisine, Rusya'nın hakkında bilgi topladığına yönelik raporun özetini gösterip göstermedikleri soruldu.

Trump bu soruya "Evet" yanıtını verdi, "rezillik" olarak nitelendirdiği iddiaları bir kez daha reddetti.

"Bir grup muhalif, hasta insanlar, bir araya gelerek bunu hazırladı" diyen Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu rapor hiç yazılmamalı, hiç var olmamalı, hiç yayınlanmamalıydı."

Trump: Demokratları Rusya hacklemiş olabilir

Trump, raporda yer alan iddialardan biri olan, ekibinin seçim kampanyası sırasında Rusya ile iletişim halinde olup olmadığı sorusunu yanıtsız bıraktı.

Ancak Rusya'nın seçim kampanyası sırasında Demokratların e-postalarını hacklemiş olmasının muhtemel olduğunu söyleyen Trump, "Ama ABD'yi hackleyen sadece Rusya değil. Çin de ABD'yi hackliyor" dedi.

"Rusya benim başkanlığım sırasında ülkemize çok daha fazla saygı duyacak" diyen Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer Putin, Donald Trump'tan hoşlanıyorsa, bu bir değerdir. Vladimir Putin ile iyi anlaşıp anlaşmayacağımı bilmiyorum, umarım anlaşırım ama büyük ihtimalle anlaşamam."

'Rusya, Trump'ı en az 5 yıldır destekliyor'

ABD'de önce CNN televizyonunda, daha sonra başka basın kuruluşlarında yayımlanan haberlerde, Rusya'nın elinde, Trump'ın bazı seks işçileriyle cinsel ilişkiye girerken çekilmiş görüntüler ve iş hayatı hakkındaki "zarar verici" bilgiler olduğu iddia edilmişti.

Bu yönde bilgiler içeren istihbarat raporunun iki sayfalık özetinin Trump'ın yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama'ya ve istihbarat komisyonlarında görevli bazı Kongre üyelerine de gösterildiği belirtilmişti.

Raporda yazıldığı belirtilen iddialar arasında, seçim kampanyası sırasında Trump ile Moskova'nın gizlice iletişim içinde oldukları ve Rusya'nın Trump'ı "en az 5 yıldır desteklediği" iddiası da var.

Suçlamaların bir kısmının eski bir İngiliz istihbaratçısının derlediği kayıtlardan oluştuğu, bu istihbaratçının ABD istihbarat yetkilileri tarafından "güvenilir" bulunduğu belirtiliyor.

Tüm bu iddialar henüz resmi kaynaklarca doğrulamış değil.

Trump'tan ABD istihbaratına ağır suçlama ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.