Cerablus operasyonundan acı haber... Maalesef 1 şehidimiz var / ÖZEL HABER

TSK'nın Suriye'nin Cerablus bölgesine yönelik Fırat Kalkanı Operasyonunun bugünkü bölümünde TSK'ya ait bir tankın saldırıya uğradığı bildiriliyor.

Bölgeden gelen haberlere göre TSK'ya ait tank hasar gördü ve bir asker ağır yaralandı.

SuperHaber yaralı asker için sıhhi tahliye işlemi yapıldığı, ancak tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bilgisine ulaştı.

Saldırının PYD tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

ACI OLAYI YİNE İLK OLARAK SUPERHABER DUYURDU

SuperHaber'den yaklaşık 1 buçuk saat sonra acı olayı abonelerine duyuran Anadolu Ajansı ise haber metninde şu ifadelere yer verdi;

"Türk Silahlı Kuvvetleri ve koalisyon uçaklarınca desteklenen Suriye'nin kuzeyindeki "Fırat Kalkanı" harekatında, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD üyelerince TSK'ya ait iki tanka roket atıldı. Bir askerin şehit olduğu, üç askerin yaralandığı saldırının ardından terör örgütüne ait hedefler obüs ve top atışlarıyla vuruldu."

* Şehit Uzman Çavuş Ercan Çelik'in babaevinde yas var

Şehidin, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan annesi Şehnaz ve babası Muhammed Çelik'e acı haberi, jandarma yetkilileri verdi.

Ailenin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Cerablus'ta yürütülen harekatta Ercan Çelik'in şehit düştüğü haberini aldıklarını söyledi.

"Öncelikle ülkemizin başı sağolsun." diyen Yemenici, şöyle devam etti:

"Şu anda şehidimizin Akçakoca'ya nakil ve defin işlemleriyle ilgili hazırlıkları yürütüyoruz. Gönlümüz istiyor ki bir daha şehitler olmasın. Bu vatanın birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü hiçbir şekilde bozamayacaklar. Bunun en güzel cevabını her gün Türkiye'nin göstermiş olduğu birlik ve beraberlik tablosu veriyor. Şu anda ailemizin yanındayız. Onlar da büyük bir vakarla evlatlarını bekliyorlar. Ercan kardeşimiz artık, inşallah Peygamber efendimizin yanında mekanı cennet olacaktır diye umuyoruz."

Yemenici, şehidin naaşının sabah saatlerinde Gaziantep'te yapılacak törenin ardından havayoluyla Kocaeli Cengiz Topel Havaalanına getirileceğini ve ikindi namazını takiben ilçede defnedileceğini söyledi.

Evli olduğu öğrenilen şehit Uzman Çavuş Çelik'in, yaklaşık iki yıl önce göreve başladığı ve tank şoförü olduğu bildirildi.

Cerablus operasyonundan acı haber... Maalesef 1 şehidimiz var / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.