Cerablus'ta hayat normale dönüyor! Berberler fazla mesaide, Kızılay yemek dağıttı (VİDEO)

TSK'nın desteğiyle ÖSO'nun kontrolü tamamen sağlamasının ardından Cerablus'ta sokaklar normale dönmeye başladı. Esnaf kepenk açıyor, çocuklar sokaklarda oynuyor.

Kurulan güvenlik noktalarıyla ilçenin kontrolünün tamamen sağlanmasının ardından Cerablus'ta hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Bazı iş yerlerinin yeniden hizmet vermeye başladığı ilçede halk tekrar sokaklara çıktı. Özellikle çocuklar sokaklarda oyun oynarken esnaf da iş yerlerini düzenledi.

270820161430427295723_3.jpg

DAEŞ gidince, sakal bırakma zorunluluğu da sona erdi. Bu da en çok berberlere yaradı. Sakallarını kestirmek isteyenler nedeniyle, Cerablus'ta berberler fazla mesai yapıyor.

Adını vermek istemeyen bir iş yeri sahibi ise, yaptığı açıklamada, tekrar kepenk açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Zorlu dönemlerden geçtiklerini ifade eden esnaf, Özgür Suriye Ordusu'nun kendilerini terör örgütü DAEŞ'in elinden kurtardığını belirtti. Terör örgütü DAEŞ üyelerinin kendisinden "zekat" adı altında para almaya çalıştığını ifade eden iş yeri sahibi, özgürlüklerini yeniden kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Elektronik malzeme satan başka bir iş yeri sahibi ise terör örgütü DAEŞ'in çekilmesinin ardından iş yerini yeni açtığını belirtti. Tekrar dükkanını kullanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren esnaf, hayatın en kısa sürede normale dönmesine ilişkin talebini iletti.

Türk Kızılayı da ilçeye giderek, zor durumdaki halka sıcak yemek dağıttı. İşte o görüntüler...

ÖSO 5 köyü daha ele geçirdi

Özgür Suriye Ordusu'nun bölgede ilerleyişi de sürüyor. Halep ilinin kuzeyindeki Cerablus'ta geçen salı ilçe merkezine hakim olan ÖSO, bölgenin güneybatısında Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini DAEŞ'den aldı. Muhalifler, Türkiye sınırında Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirdi. ÖSO güçleri, köylerde mayın ve patlayıcı temizliği yapıyor.

İlerleyiş sürecek

AA muhabirine bilgi veren ÖSO komutanları Cerablus'un batı ve güneybatısı ile Çobanbey'deki ilerleyişlerinin devam edeceğini bildirdi.

Cerablus'ta hayat normale dönüyor! Berberler fazla mesaide, Kızılay yemek dağıttı (VİDEO) ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.