Cizre saldırısının detayları netleşiyor! PKK 10 ton bombayı ilçeye nasıl soktu?

Cizre'deki hain saldırıyla ilgili korkunç bir detay ortaya çıktı. Terör örgütü PKK'nın 10 tonluk patlayıcıyı Suriye ve Irak'tan katırlarla ilçeye sokup maden ocaklarının yoğun olduğu Güçlükonak'ta kamyona yüklediği ortaya çıktı. bombalı kamyonun asıl hedefinin ise, yüzlerce polisin barındığı konteynerler olduğu belirlendi.

Güvenlik kaynakları, hem Silopi-Cizre arasındaki dört kontrol noktasından hem de Şırnak-Cizre arasındaki noktalarda bütün araçların arandığını belirterek, kamyonun bu noktalardan geçmesinin mümkün olmadığını, bu sebeple Güçlükonak yolunun tercih edildiğini kaydetti. Cizre'ye 10 kilometre uzaklıktaki Kasrik Kalesi önünde bulunan güvenlik noktasında araçların fiziki ve teknik aramadan geçirildiğini kaydeden yetkililer, burada x-ray araması ile araçtaki kimyasal maddelerin dahi belirlenebildiğini kaydetti.

Patlayıcı türünün uçaklarda kullanılan patlayıcılarla benzer özellik gösterdiğini dile getiren uzmanlar, tesiri yüksek bu patlayıcıların Irak ya da Suriye'den katırlarla geçmiş olma ihtimalinin ağırlık kazandığını söyledi.

Cizre'de 11 polisin şehit olduğu, 78 kişinin yaralandığı saldırıda HDP'li belediyeye ait kamyonun kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Kamyon fark edilmeseydi yüzlerce şehit olabilirdi

Saldırının asıl hedefinin Cizre'yi Mardin ve Şırnak'a bağlayan karayolu üzerindeki Cizre Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YÎBO) olduğu ortaya çıktı. Bu okulun bahçesinde kurulan konteynerlerde biı süredir bölgede operasyon yapan ve çoğunluğu özel harekâtçılardan oluşan yüzlerce polisin kaldığı ve her gün 06:00-07:00 sularında rutin operasyonlar için bölgeye hareket ettikleri belirlendi. Bomba yüklü kamyonun YİBO'ya hareket halindeyken Cizre Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği önünde görevli polisler tarafından fark edilmesi ve aracı durdurmaya çalışmaları sırasında patlatıldığı ortaya çıktı.

Cizre saldırısının detayları netleşiyor! PKK 10 ton bombayı ilçeye nasıl soktu? ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.