Feto 'cambaz', Halep'e bak! Türkiye darbe ile uğraşırken, ABD, Rusya, Esed ve PYD Halep'i vuruyor

Türkiye'nin gündemi 2 haftadır FETÖ'cü cuntanın kanlı darbe girişimi... Türkiye, darbe soruşturması ile içe kapanmışken, sınırlarımızda birbirinden önemli gelişmeler yaşanıyor. Son iki haftada Halep büyük katliamlara sahne oldu. ABD, Rusya, Esed ve PYD eşgüdüm halinde Müslümanlara saldırdı!

Suriye'de rejim güçleri Halep'in kuzeyindeki Kastillo yolunu tamamen kontrol altına aldı. Çatışmalar nedeniyle yol ulaşıma kapanırken, Halep'in muhaliflerin kontrolündeki kısmı ise kuşatıldı.

Savaştan önce Halep'te 5 milyon kişinin yaşadığı Suriye'nin en büyük ikinci kenti olan Halep rejim güçleri ve muhalifler arasında ikiye bölünmüş durumda. Kentin muhaliflerin kontrolündeki doğu kısmında 300 binden fazla insanın yaşadığı tahmin ediliyor.

Suriye'de rejim güçleri Halep'teki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunu kontrol altına aldı. Böylece, şehir tamamen rejim kuşatması altına girmiş oldu.

Günlerdir, ABD, Rusya ve PYD destekli Esed rejimi tarafından vurulan Halep tamamen kuşatma altına alındı. Bölgeye insani yardımların dahi girişine izin verilmezken, kentte büyük katliamlar yaşanacağından endişe ediliyor.

- İşte Türkiye FETÖ'cü darbeyle ilgilenirken Halep'te yaşananlar;

18.07.2016

* Halep'te terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi protesto edildi

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyindeki Azez ilçesinde yüzlerce kişi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki darbe girişimine karşı gösteri düzenledi.

Halep'in kuzeyinde Muhaliflerin kontrolündeki Azez'in Sico bölgesinde yüzlerce Suriyeli, Türk ve devrim bayraklarıyla kent meydanında bir araya gelerek FETÖ'nun darbe girişimini protesto etti.

280720161608425153707_3.jpg

Konteynerlere Türk bayrağı asan göstericiler Türkçe, Arapça ve İngilizce ''Meşru hükümete yönelik darbeye hayır diyoruz. Suriye halkı Türk halkını kutluyor'' yazılı pankart ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini taşıdı.

19.07.2016

* 'Halep'te 400 bin sivil açlıkla karşı karşıya kalacak'

Halep Yerel Meclisi Başkan Yardımcısı Zekeriye Emino, Suriye rejiminin kuşatması altındaki Halep'te insani durumun her geçen gün daha da kötüleştiğini belirterek, uluslararası topluma kuşatmanın sonlandırılması için müdahale çağrısında bulundu.

Kentte yaşananlara ilişkin açıklamalar yapan Emino, Halep'in muhaliflerin kontrolündeki yerlerinde insani durumun rejim ve terör örgütü PYD'nin 10 gündür süren kuşatması nedeniyle giderek kötüleştiğini belirtti.

19.07.2016

* Koalisyon güçleri Münbiç'te sivilleri vurdu: 160 ölü

DAEŞ karşıtı koalisyona ait savaş uçakları Münbiç'in kuzeyindeki Tuhar köyünde yerleşim yerlerini vurdu.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 160 sivil hayatını kaybetti 50 kişi de yaralandı.

21.07.2016

* Esed güçleri ve Rus uçakları Halep ile İdlib'e saldırdı: 27 ölü

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'in güneyinde, muhaliflerin kontrolündeki Tel Minis beldesine düzenlediği hava saldırısı sonucu 11 sivil yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı.

280720161608575153911_3.jpg

Öte yandan Halep'teki sivil savunma yetkililerinden İbrahim Ebu Leys, Suriye ordusuna ait helikopter ve Rus ordusuna ait jetin kentte muhaliflerin kontrolündeki Salihiyin ve Firdevs semtlerine düzenlediği hava saldırılarında da 16 kişinin yaşamını yitirdiğini 21'inin yaralandığını belirtti.

23.07.2016

* Koalisyon güçlerinin Münbiç'e saldırısında 10 sivil öldü

Koalisyon güçlerine ait savaş uçağı terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Münbiç ilçesine bağlı En-Nevaçe köyünü bombaladı. Saldırıda 5'i çocuk 10 sivilin yaşamını yitirdiği çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

23.07.2016

* Halep'te sivillere saldırı: 19 ölü

Halep'te sivil savunma yetkililerinden İbrahim Ebu Leys,Rusya ve rejime ait savaş uçakları ile helikopterlerin muhaliflerin kontrolündeki Firdevs, Dahret el-Avad, Katırci, Muyesser ve Kadi Asker semtlerine deniz mayını ile varil, vakum ve misket bombalarıyla saldırdığını söyledi.

Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 19 sivilin yaşamını yitirdiğini, 55 kişinin yaralandığını ifade eden Leys, kentin Firdevs ve Dahret el-Avad semtinde sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalan ailelere ulaşmaya çalıştığını kaydetti.

24.07.2016

* 'Halep'te durum çok kötü ve uluslararası kamuoyu bunu seyrediyor'

Halep Sağlık Müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklamada, rejim ve Rusya'nın saldırıları altındaki kentte sağlık hizmetlerinin verilemez hale geldiğini belirterek uluslararası kamuoyundan kentteki insani durumla ilgili harekete geçmesini istedi.

Açıklamada, rejim ve onun ortağı Rusya tarafından Halep'e yapılan saldırılar nedeniyle kente tıbbi malzeme ile ilaç girişinin yapılmadığını ve kentten hiçbir yaralının çıkartılamadığını duyurdu.

25.07.2016

* Rus uçakları Halep'te yerleşim yerine saldırdı

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'in batısındaki muhaliflerin kontrolünde yer alan Etarib ilçesinde yerleşim yerleri ile bir hastaneye düzenlediği hava saldırısında 10 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Rusların ilçede çarşı ve pazar yerlerini de bombaladığı aktaran kaynaklar ayrıca, Rus savaş uçaklarının Halep'in Anada ilçesi ile İbin Seman beldesine de hava saldırısında bulunduğunu kaydetti.

25.07.2016

* Halep'e varil bombalı saldırı: 20 ölü, 25 yaralı

Suriye ordusuna ait bir helikopterin Halep'in Meşhed semtinde düzenlediği varil bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 20 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının dün Halep'teki kan merkezini bombalaması sebebiyle kan ihtiyacı ortaya çıktığını söyleyen sivil savunma yetkilisi Ebu Leys, dünkü saldırıda hedef alınan 5 hastanede önemli ölçüde hasar meydana geldiğini söyledi. Ebu Leys, "Kentte muhalif bölgelerde acil tıbbi malzeme ve ilaca da ihtiyaç duyuluyor." şeklinde konuştu.

Öte yandan, ciddi gıda sıkıntısı çekilen Halep'te, içerisinde Dünya Gıda Programı tarafından ulaştırılan 10 bin kumanyanın bulunduğu bir yiyecek deposunun da rejim uçakları tarafından vurulduğu öğrenildi.

27.07.2016

* Halep'te çarşıya hava saldırısı: 10 ölü, 15 yaralı

Rus ordusuna ait savaş uçağının ülkenin kuzeyindeki Halep kentinin Sahur semtinde çarşıya düzenlediği hava saldırısı sonucu 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Olay yerinde büyük hasarın meydana geldiğini belirten yetkililer, Rusların saldırısında yaralananların semtteki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını aktardı.

28.07.2016

* Halep'te pazar yerine saldırı: 15 ölü

ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçağı, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Halep'in Cerablus ilçesine bağlı Handura beldesinde yerleşim yerini bombaladı.

Saldırıda 15 sivil yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Koalisyonun bombaladığı yerleşim yerinde büyük hasarın meydana geldiğini ifade eden kaynaklar, olayla ilgili detaylı bilgi vermedi.

Feto 'cambaz', Halep'e bak! Türkiye darbe ile uğraşırken, ABD, Rusya, Esed ve PYD Halep'i vuruyor ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.