Metehan Demir'den dikkat çekici referandum değerlendirmesi!

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Bloomberg HT'de katıldığı canlı yayında Türkiye'nin kısa süre sonra gireceği referandum sürecini ve olası sonuçları değerlendirdi.

İşte Demir'in açıklamaları:

Türkiye'yi önümüzdeki 2 ayda sert bir gündem bekliyor. Meclis'e bakınca tansiyonun ne kadar yükseldiği görülüyor. Tezle çok sert, iki taraf da çok kararlı. Kampanya sürecinin çok sert geçeceğini düşünüyorum.

KAMPANYA SÜRECİNDE HALKI AYDINLATMAK ÖNEMLİ

MHP süreçte çok net tavrı gösterdi. Ama ben asıl önemli olanın halka neyin ne olduğunu, neyin ne getireceğini anlatmak olduğunu düşünüyorum. Halkresmi tam olarak göremiyor. Bu referandum aslında anayasa değişikliği olarak isimlendirilse de Başkanlık Sistemi'nin oylanması. Referandum süreci bana göre bir seçim havasında geçecek. Cumhurbaşkanı da sahada olacağını söyledi. Dolayısıyla Erdoğan için adeta bir güven oyu algılaması söz konusu olabilir. Bu şekilde de gündeme gelecektir. Sandıktan çıkacak sonuç negatif ve pozitif bakımından siyasi partiler üzerinde elbette bazı sonuçlar doğuracaktır.

ANKETLERDE SON DURUM

İktidar partisinin anketlerinde referandumdan bunun geçeceği görünüyor. Hayır cephesi ise 2 aylık sürecin çok iyi kullanılacağı görüşünde ve hatta CHP'nin özel bir stratejisi olacağı haberleri geliyor. Hayırcılar'a göre bu sürecin sonunda anayasa değişikliği geçmeyecek. Tabii zamanla yapılan anketleri göreceğiz. Ama daha önceden de gördük ki anketler de yanılabiliyor. Cumhurbaşkanı'nın da desteğiyle evet için bastırılacak. CHP'nin buna karşı ne yapacağı da önemli.

2010 GİBİ Mİ OLUR?

2010'a benzer bir tablo çıkabilir. Ancak siyasi kamplaşma daha da keskinleşiyor. Sürpriz de çıkabilir ama bu referandumda eve ve hayır ile birlikte Türkiye'nin diğer siyasi meseleleri de oylanacak. Türkiye önümüzdeki 2 ay içinde nasıl bir gündemle karşılaşacak bilemiyorum. Umarım her şey yolunda gider, sorunsuz, sıkıntısız bir gündemimiz olur. Referanduma giderken bunlar da çok belirleyici olacak. Referanduma giderken sadece anayasa değişikliğinin anlatılması yeterli değil. Başkanlık geldiğinde neler olacağı da anlatılmalı. Hem evet hem de hayırcılar bakımından bu anlatılmalı. Kampanya bu şekilde sürmeli ama orada anlatılacaklar dışında Türkiye'nin gündemi de çok belirleyici olacaktır.

EVET ÇIKARSA...

Evet çıkarsa Türkiye yepyeni bir düzene geçecek. Cumhuriyet tarihinde yaşanmamış şeyler olacak. Sayın Binali Yıldırım son başbakan olacak. Tabii Meclis'in rolü çok gündeme gelecek. Yeni sistemde en önemli şey hukukun üstünlüğü olacak. Başkanlık gelirse en çok arzu ettiğim şey siyasi kamplaşmanın sona ermesi. Başkanlık çok güçlü yetkiler getirdiği için endişeler var ama ben bunun kötü niyetli olarak kullanılabileceğine inanmıyorum, inanmak istemiyorum.

Metehan Demir'den dikkat çekici referandum değerlendirmesi! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.