Süleyman Soylu'dan Karlov suikastıyla ilgili merak uyandıran mesaj

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastının ucunun nereye gittiğinin netleştiğini belirterek, bu konuda daha kararlı ve çok şiddetli gitmeleri gerektiğini söyledi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde katıldığı bir sergi sırasında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, büyükelçiler konferansında yaptığı konuşmada suikast hakkında merak uyandıran açıklamalar yaptı.

Soylu, "Karlov suikastı enteresan gelişmelere gidiyor, ucunun nereye gittiği netleşiyor. Az şiddetli gidiyoruz, daha kararlı ve çok şiddetli gitmemiz lazım." dedi.

* Rusya: Görevimiz, Karlov suikastının arkasındakileri ortaya çıkarmak

Rusya Soruşturma Komisyonu Başkan Yardımcısı İgor Krasnov da Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un katilinin arkasında kimlerin olduğunu ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Konuyla ilgili Kommersant gazetesine konuşan Krasnov, muhabirin, "Bu konudaki soruşturma nasıl gidiyor?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Soruşturma Komisyonu bir ceza davası açtı. Olayı uluslararası terör eylemi olarak nitelendirdi.

Soruşturma çalışmalarında Türk meslektaşlarımızla faal işbirliği yapıyoruz. Türkiye’deki soruşturma çalışmalarını yürütüyoruz. Görevimiz, saldırganın gerçek nedenlerini ortaya çıkarmak ve bu cinayetle şu veya bu düzeyde bağlantısı olanlardan hesap sormak.

Çünkü bu cinayetin organizatörleri, azmettirici veya ilham kaynakları tetiği çeken kadar tehlikeli.

Katil Karlov’un arkasında duruyordu, bizim görevimiz ise katilin arkasında kimin olduğunu ortaya çıkarmak."

Süleyman Soylu'dan Karlov suikastıyla ilgili merak uyandıran mesaj ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.