Takdir teşekkür hesaplama işlemi|2017 takdir teşekkür hesaplama

Takdir teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır? Yarı yıl tatiline sayılı günler kala öğrenciler bu sorunun yanıtını arıyor. Yazılı sonuçlarını e-Okul üzerinden öğrenen öğrenciler şimdiden takdir teşekkür hesaplaması yapıyor. Takdir teşekkür hesaplama yöntemiyle ilgili tüm detaylar haberimizde...

Takdir teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır? Öğrenciler sınavların ardından takdir teşekkür hesaplama telaşına düştü. Peki takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılıyor? E-Okul vbs sisteminden sınav sonuçlarını öğrenen öğrencileri karne heyecanı sardı. Her kurum farklı zamanlarda sınavlar yaptığından ötürü, sonuçları okullar aynı zamanda vermemektedir. Yoğun kar yağışından ötürü sınavları ertelenen öğrenciler, sınav tarihlerini de bu sistem üzerinden öğrenebilir.

120120171946084888149_3.jpg

Bu günlerde öğrencilerin tek sorduğu soru Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? oluyor. İnternette ençok aradıkları şey ise takdir teşekkür hedaplama robotu oldu. Yarı yıl tatiline sayılı günler kala öğrenciler takdir teşekkür hesaplamayı EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden öğrenebilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitelerinden olan bu sistem sayesinde net olmadan işlemler gerçekleşebilir. Ayrıca, takdir teşekkür hesaplama robotu ile tahmini olarak da hesaplama yapılabiliniyor. İşte en güncel takdir teşekkür hesaplama robotu.

Karne notu takdir teşekkür hesaplama eba giriş

6. Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama

7. Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama

8. Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama

9. Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama

e-okul giriş için tıklayın

Lise takdir teşekkür nasıl hesaplanır?

Bir dersin dönem puanı sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. İşletmelerde beceri eğitiminde dönem puanı, işletmedeki eğitim süresince öğretmen, usta öğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi süresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.

120120171946354888287_3.jpg

Ağırlıklı puan nedir?

Bir dersin ağırlığı, o dersin haftalık ders saati sayısına eşittir. Örneğin Dil ve Anlatım dersi haftada 5 saat okutuluyorsa ağırlığı 5'tir. Ders puanı ile haftalık ders saati çarpılır ve o dersin ağırlıklı puanı hesaplanır. Örnek: Dil ve Anlatım dersinin haftalık ders saati 5, yıl sonu puanı ise 75 olsun.Bu durumda Dil ve Anlatım dersinin ağırlıklı puanı:5x75=375 olacaktır.

Ağırlıklı puan ortalaması nedir?

Öğrencinin her bir ders için ayrı ayrı hesaplanan ağırlıklı puanlarının toplamının, toplam ders saatine bölünmesiyle elde edilen ortalama puandır. Takdir teşekkür hesaplamaları bu ağırlıklı ortalama puan ile yapılmaktadır.

Lisede takdir teşekkür nasıl alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takdirname ve teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımını belirli koşullara bağlamıştır. Bir lise öğrencisinin herhangi bir başarı belgesi alabilmesi için ön koşul olarak tüm derslerin her birinden 50.00 puandan aşağı bir puanı olmamalıdır. Bu şartları sağlayan lise öğrencilerinden tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 arasında olanlara "Teşekkür", 85.00 puan ve üstü olanlara da "Takdirname" belgesi verilir.

Lisede dönem ortalamam 84.50 - 84.99 arasında olduğunda yuvarlama ile takdir alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine göre lise öğrencisinin takdir belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 85.00 puan ve üzeri olmalıdır. Takdir hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 84.50 - 84.99 arasında olan dönem ortalamaları ile takdir belgesi alınamayacaktır.

Lisede dönem ortalamam 69.50 - 69.99 arasında olduğunda yuvarlama ile teşekkür alabilir miyim?
Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine lise öğrencisinin teşekkür belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00 puan ve üzeri olmalıdır. Teşekkür hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 69.50 - 69.99 arasında olan dönem ortalamaları ile teşekkür belgesi alınamayacaktır.

120120171950024883889_3.jpg

E-OKUL NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan ve öğrencilerin, velilerin ve okul yönetiminin öğrencilerle ilgili tüm bilgileri tek bir sayfa üzerinden görmelerini sağlayan bir hizmettir. Uzun zamandır hayatımızda yenilenmiş ve daha işlevsel bir hale gelmiştir. Özellikle öğrencilerin sınav notları ve devamsızlık durumunun gözlemlenebildiği e-Okul sisteminde bunların dışında da pek çok işlem gerçekleştirilmektedir.

Öğrencilerin okula başladığı ilk andan itibaren eğitim sürecinde gerçekleşen tüm işlemlerin kayıt altına alındığı sitede TEOG gibi sınavların başvuruları ve tercih işlemleri de yapılabilmektedir.

E-OKUL VBS İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?

e-Okul VBS ile yapılabilen bazı sorgulamalar şu şekildedir:

– Öğrenci Kaydı

– Nakil İşlemleri

– Not Bilgisi Öğrendikten Sonra Takdir Teşekkür Hesaplama

– Devamsızlık Bilgisi

– Sınav Tarihleri

– Merkezi Sınavların (TEOG vb.) Başvuru ve Tercih İşlemleri

– Belge İşlemleri (Takdir, Teşekkür, Onur Belgesi)

– Haftalık Ders Programı

– Öğrencinin Okuduğu Kitap Sayısı

– Duyurular

Site iki ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm veliler ve öğrencilerin giriş yapabildiği ve bilgi edinebildiği aynı zamanda bölüm ise yöneticilerin ve öğretmenlerin giriş yapabildiği Öğrencilere ve velilere yönelik geliştirilmiştir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrencilerin tüm okul bilgileri yer almaktadır. Öğrencilerin devamsızlık bilgisi başta olmak üzere, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notları, dönem ödevi hakkında bilgiler bu sistemde yer almaktadır.

Öğrenciler giriş yaparak kendi sınavları hakkında bilgi alabildikleri gibi haberlere ve duyurulara da ulaşabilirler. Veliler de E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrencilerini sıkı bir şekilde takip edebilirler. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Öğretmenler ve yöneticiler için geliştirilmiştir. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin bilgilerini sisteme girer. Yöneticiler sayesinde idari işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilirler.

E-Okul sisteminin veliler ve öğrenciler için geliştirilmiş bölümü olan veli bilgilendirme sistemine ana sayfasında yer alan veli bilgilendirme sistem giriş bölümünden giriş yapabilirsiniz. Bu sisteme giriş yapabilmek için öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrencinin okul numarasını sisteme girmeniz gereklidir. Güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Öğrenciler sisteme giriş yaparak okul hakkında haberlere ve duyurulara ulaşabilirler. Ayrıca öğrenim bilgilerine de bu bölümden ulaşabilirler.

Takdir teşekkür hesaplama işlemi|2017 takdir teşekkür hesaplama ile ilgili etiketler takdir teşekkür hesaplama takdir teşekkür hesaplama robotu takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.