Meclis'te Anayasa teklifinin dördüncü maddesi de kabul edildi

Teklifin dördüncü maddesi üzerinde yapılan görüşmeler neticesinde 343 'Evet' oyu ile TBMM'de kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği teklifinin 1. turunda dördüncü maddesinin 343 'Evet' oyu ile kabl edildi

Söz konusu madde ile Anayasa'nın "TBMM'nin seçim dönemi" başlıklı maddesi, "TBMM ve Cumhurbaşkanının seçim dönemi" olarak değişiyor.

Değişiklik; seçimlerin 4 yılda değil 5 yılda bir yapılmasını, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de 5 yılda bir olmasını ve seçmenlerin iki seçim için aynı gün sandığa gitmesini, süresi biten milletvekilinin yeniden seçilebilmesini, Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci oylamada gerekli çoğunluğun sağlanamaması halinde, belirtilen usule göre ikinci oylama yapılmasını öngörüyor.

TBMM'de oylamada arbede çıktı

TBMM'de süren yeni anayasayla ilgili 3'üncü madde oylaması sırasında vekiller arasında arbede çıktı. Olaylar nedeniyle oylama durdu. Öte yandan, CHP'li vekillerin oy kabini önünde barikat kurduğu belirtiliyor.

Meclis Genel Kurulu'nda anayasa değişiklik teklifinin oylaması sırasında AK Parti ve CHP'liler arasında kavga çıktı. İki partinin vekilleri arasındaki gerilimin yumruklaşmaya vardığı görüldü.

Meclis'te tansiyonun düşmesinin ardından görüşmeler yeniden başladı....

CANLI YAYIN İÇİN...

110120172111006891683_3.jpg

Meclis'te Anayasa teklifinin dördüncü maddesi de kabul edildi ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.